Første blogg – en gang må visst være den første

Syns dette er fint bilde. Minste sønnen min og jeg balanserte steinene oppover hverandre – skulle se hvor høyt vi kunne stable de før de ramlet ned igjen. Syns de symboliserer balanse. Kan det overføres til balanse i livet? Jeg tenker det.

Jeg har allerede lagt til en side her om Qi i Balanse. Det er der bedriftsnavnet mitt dukket opp; Qi Balanse. Syns det sier så mye. Jeg referer; Balanse i Qi fordrer en dyp pust, at du spiser den maten som er ment for deg, samt at du har et sunt fordøyelsessystem. Qi gir deg din daglige energi og din daglige beskyttelse.     Jeg kan dra den enda lenger ved å si at balanse i livet dreier seg om å ha det godt. At vi tar vare på vår egen mentale helse som i fysisk kropp. Enig?

Vi kjenner alle til at oksygen er livsviktig for oss, men allikevel puster vi gjerne ikke ´riktig`. Så hvordan puster vi da og hvorfor er det viktig å puste riktig`? Ved å puste i magen og underlivet gir det oss faktisk dobbelt så mye oksygen sammenlignet med overfladisk brystånding.  Den dype pusten roer sinnet og gir oss mer energi/Qi(chi).  Også er den med på å løse opp blokkeringer i kroppen som i muskulaturen, funksjonen i organene våre og følelsesregisteret. hmmm…følelsesregisteret tenker du nå. DET blir for tøft. Men vet du, fortsetter vi å holde fast ved tårene og minnene, kommer vår kropp til å stagnere. Den krøller seg sammen, får vondt, kan bli syk, den kan stoppe opp og kommer seg gjerne ikke videre i livet.

Alle har vi opplevd eller kommer til å oppleve noe i  livets løp. Enten det har næret deg, nærmeste familie og venner, eller at du er blir påvirket av noe fra utsiden. Spiller egentlig ingen stor rolle. Alle har sin måte å ta inn over seg opplevelser – alle reagerer ulikt. Men alle bør komme seg igjennom det slik at det blir til noe godt.  Umulig?  Nei. Jeg tøffer meg å sier akkurat det – nei. Det blir en vond prosess, ja – men er det ikke bedre å ha noen få uker eller måneder eller år i vond prosess for å oppnå et godt liv, enn å gå livet ut og ikke ha det godt? For det er nemlig det; ingen andre enn oss selv kan hjelpe oss selv – Det er først når vi tar en avgjørelse og ber om hjelp ved siden av selvhjelp – da kan vi endelig puste ut.

Hege

Velkommen

Legg igjen en kommentar