Om meg

Hei!

Mitt navn er Hege Sakseid og jeg startet min vei til ny karriere i 2015. Jeg har alltid vært i arbeid med og for mennesker i service bransjen men det var innenfor det kreative markedet.

2020 ble et annerledes år…og endringer for Qi Balanse måtte komme. *Nå er jeg mer ute i bedrifter men tar imot Deg i Øvregaten 25, 3 etasje fortsatt. Se åpningstider.

Litt om min vei til Qi Balanse: Gamle yrket mitt ble så krevende for meg at kroppen stoppet opp av bl.a. overarbeid og jeg ble tvungen til å endre livssituasjon – noe jeg er meget takknemlig for i dag og endelig i et yrke med stor verdi!

I min pause havnet jeg i den situasjonen at jeg måtte ta vare på meg selv; fysisk og mentalt. Det ble ett år med selvpleie, endring av kosthold, lære å puste…endring av måten å leve best på enkelt og greit!

Jeg testet ut noen timer med soneterapi behandlinger og kjente at jeg pustet bedre, sov bedre og fikk en bedre hverdag. Kjente mer og mer at kroppen min ´falt på plass´og anspente muskler slappet mer av, stresset roet seg, klumpfølelsen i magen forsvant og jeg ble rett og slett mer rakrygget, og det var her jeg ble klar for en ny epoke! Det var her jeg fant min nye fremtidsjobb;

Startet på IFH  (Institutt for Helhetsmedisin) i Bergen 2015, som er en godkjent fagskole. Her ble jeg kjent med den østlig og vestlig forståelse innen kroppens anatomi, helse/medisin og ernæring, fysiologi, øreakupunktur og reflekssoner + etikk . Jeg fant min nisje. Kunne ikke vært mer fornøyd med valget mitt og her jeg sitter i dag!

Fascinerende og fantastisk å se hvordan kroppen jobber! Hva som skjer under en behandling og etterpå. På bakgrunn av min egen lille historie så kjenner jeg at det blir naturlig engasjement fra min side å jobbe med folk som gjerne sitter i samme situasjon. Folk glemmer å puste ordentlig pga dealines, familie og barn og treninger, møter….en strekker ikke til lengre. Søvnen forverres. Hjertet hopper et ekstra slag i minuttet, to slag, tre… Angsten kommer snikende innpå. På toppen av dette så ligger gjerne en gammel traume som kanskje var årsaken til at en okkuperte seg med en sprekkfull timeplan – ?

Jeg har også videreutdannet meg som Muskulær Soneterapeut og som NADA utøver. NADA fem-punkts program og soneterapi blir en fin kombinasjon for å avspenne en sliten vond kropp og balansere følelsesregisteret slik at du kan komme til hektene igjen for å ta fatt i livet igjen. (info under Behandlinger)


´Stress´ påvirker kroppen vår mye  –  fysisk i muskler og skjelett og mange andre symptomer relatert til indre ´stress´ Andre måter å kjenne symptomer på kan være at det har vært for mye påkjenninger opp gjennom livet og kroppen blir da fort sliten og vond. Det er viktig og bearbeide gamle påkjenninger for å komme videre – fysisk og psykisk – her kan jeg snakke av erfaring.

Vi trenger alle pleie en gang og to i livet. Er det nå du har behov for din pleie?


Er like fascinert for hver pasients utvikling og endringer ved bruk av soneterapi, og det gleder meg stort over å kunne drive med det jeg gjør akkurat nå.

– Hege –