Behandlinger

 

 


Hva er muskulær – og fotsoneterapi?
Terapiene bygger på helhetsprinsippet. Det vil si at mennesket ses på som en helhet med kropp og psyke i gjensidige balanse. Forstyrres denne balansen, oppstår det sykdom, og symptomene er et tegn på at kroppen gir beskjed.

Terapiene bygger også på den såkalte speilbildeteorien, som i enkelthet går ut på at føttene gjenspeiler kroppen i et anatomisk miniatyr. Føttene har reflekssoner som går til alle kroppens muskler,organsystem og skjelett via et nervesystem. Ved hjelp av stimulering ved trykk og massasje på disse sonene, kan man påvirke de relevante musklene, organene, ryggsøylen og andre skjelett, og dermed hjelpe til å opprettholde balansen.

Hva hjelper soneterapien mot: å løse opp blokkeringer i kroppen og dermed resulterer i at spenninger løses opp, sirkulasjonen forbedres og utskillelse av avfallsstoffer øker.
Den kan brukes ved f.eks; muskel – og skjelettproblemer, nakke- og ryggplager, mage- og tarmproblemer, hodesmerter, tretthet, stress, nedsatt immunsystem, psykiske plager og mer.

Soneterapi stimulerer kroppen til å hjelpe seg selv, og fungerer på både kroniske og akutte problemer. Er en behagelig behandling.

Første gang du kommer er litt annerledes og gjerne en halv time lengre enn vanlig behandlingstime. Dette er fordi ved første møte blir det journalføring av din sykdomshistorie og eventuelle muskel tester. Så sett av halvannen time av din dag til dette.                         For at du skal få det bedre litt raskere, er det viktig å informere så mye som mulig rundt dine problemstillinger. Jeg hjelper deg på veien. Så tar jeg undersøkelse på føttene dine for å samsvaret det vi nettopp har pratet om, og for å finne ubalanser som viser seg. Nå kan behandlingen starte – og som oftest noe kortere enn normalt på grunn av den viktige journalføringen – jo mer jeg vet, jo bedre blir behandlingen tilpasset deg og jeg kan lage en plan for hvordan behandlingen skal gjennomføres.

 


 

Hva er øreakupunktur:
Akupunktur kommer fra Kina og er også basert på den Tradisjonelle Kinesiske Medisin med videreutvikling av den franske legen Paul Nogier. Det er basert på et mikrosystem på bestemte somatotopiske felt som omfatter spesifikke korresponderende punkter. Øreakupunktur representerer en spesiell form for akupunktur og er ofte brukt som en tilleggsbehandling til soneterapi, da de er veldig lik – og er en behandlingsform som passer fint sammen med fotsone, men kan meget gjerne brukes alene som behandlingsform. Kan brukes ved betennelser, generelle smerter og plager, øre – øye problematikk med mer.


 

NADA (National Acupuncture Detoxification  Assistance) og er et internasjonalt program brukt i mange land. Reparerer og balanserer immunsystemet

– benyttes som et supplement i personlighetsutvikling – og endringsprogram (avrusning ved symptomer som skjelvinger, svetting, diaré, verk, hodepine, hjerteklapp, kvalme)
– benyttes ved traume og psykoterapi (ved symptom som uro, angst, depresjon, irritasjon, aggresjon, mareritt, panikkanfall, søvnløshet, generell anspenthet m.m.) = for utsatte og pårørende.
– benyttes mot stress, uro, svakt immunsystem, hormonelle ubalanser, tankekjør, generell ubehag, søtsug, røyksug m.m
Non-verbalt behandling; du får være alene i rom med rolig musikk hvis ønskelig mens nålene får stå i ørene å jobbe. Brukes som oftest i grupper og gruppeterapi kan bli brukt hos meg.
30 – 45min pr.gang og hvor ofte du ønsker.

 

Mulige reaksjoner etter soneterapi behandling;

Under behandling og etter behandling kan reaksjoner forekomme. Gjerne over flere dager. Dette er tegn på at kroppen din har krefter og energi nok til å ta imot og gå igang med arbeidet med å helbrede seg selv. Reaksjoner som;

-Hyppigere vannlating og avføring
-Hodepiner
-Smerte/symptom – forbedringer
-Tretthet eller bedret søvn/mer energi
-Følelsesmessige reaksjoner
-Bedre immunforsvar
-Indre ro – mindre indre stress
-Mer avslappet og rolig

Alt avhenger av hvilke plager du kommer med og varierer fra person til person.


Råd; etter behandling er det viktig du drikker masse vann for å hjelpe kroppen din å rense ut giftstoffene i kroppen. Unngå helst alkohol i to dager – gjerne kaffe også. Kroppen trenger hvile etter en behandling, så gjerne unngå store planer og krevende aktiviteter samme dag.